Bestintheworld.be

Zoete herinneringen aan de Chocolade Workshop

bitwchocolade-workshop-2.JPG

Om in de juiste sfeer te komen, kreeg je bij aankomst meteen een glaasje Bagrationi, Georgische schuimwijn, in je handen gestopt. De gastvrouw begeleidde je met passie rond in de Pop Up Store en gaf een woordje uitleg bij de diverse producten van Bestintheworld. Na de kleine rondleiding kwam je al snel in de zoete handen van Peter Messely terecht, een chocoladechef met scherpe smaakpapillen!

Chocolade verrijkt met ingrediënten van over de hele wereld

De chef van Xolato daagde onze bezoekers meteen uit. Ooit al gehoord van het chocoladeshooten? Chocolade snuiven dus, een cacaoconcentratie bewerkt met 13 kruiden uit de Zwitserse bergen.  Het prikkelt de smaakpapillen en gedurende twee uur beleef je smaak intenser. De toon was gezet, de smaak geprikkeld! De chef deed vol passie zijn concept uit te doeken, de Chocolate Box met gratis wenskaart. Zowel voor de wenskaart als voor de smaken in het doosje zijn er veel opties! Zo is het doosje altijd op maat gemaakt voor wie jij een cadeautje wil geven, of dat nu voor Moederdag is of voor een verjaardag. Natuurlijk kon er ook naar hartenlust geproefd worden. Zelfs de chocoladekenners herontdekten hier de Belgische trots. Witte chocolade met zwarte peper, fondant met hazelnoten uit Piemonte en zout uit het Himalayagebergte. Verrassend, uniek en passioneel, zo kunnen we het best de smaken op papier verwoorden. Zat de buik even vol? Dan kon je een opkikkertje gebruiken, in de vorm van De X-Gin. Een chocoladegin, die steeds meer in de smaak valt bij het grote publiek.

Geuren en kleuren prikkelen de zintuigen

De zintuigen van de bezoekers stonden centraal. De chocolade prikkelde vooral onze smaak en geur. Wel, de producten van Bestintheworld zijn een streling voor het oog en handen. De kleurrijke motieven van onze Pavlovo Posad Sjaals en de zachte en soepele vezels van de Orenburg Sjaals maakten het plaatje af. De bezoekers bewonderden het Russisch erfgoed maar al te graag met een authentiek stukje chocolade of een Kaukasisch gebakje in de hand. het was een geslaagde avond die onze smaakpapillen niet rap zullen vergeten – toch zeker niet de zoete. Het was een uitdaging voor de bezoekers; de smaak, de geur, het zien en het tasten ontmoetten elkaar in een wereld, Bestintheworld. Toen de mensen naar buiten gingen werd het nogmaals bewezen: chocolade tovert een glimlach op het gezicht!

Enkele sfeerbeelden:

  • bitwchocolade-workshop-1.JPG
  • bitwchocolade-workshop-4.JPG
  • bitwchocolade-workshop-6.JPG
  • bitwchocolade-workshop-10.JPG
  • bitwchocolade-workshop-8.JPG