Bestintheworld.be

X-Gin, heerlijk Belgisch en exotisch

 • x-gin.jpg
 • x-gin-2.jpg
 • x-gin-3.jpg

Iedereen staat al te trappelen omdat de zomer er eindelijk aankomt. We kunnen weer gaan genieten van een verfrissende duik op een zwoele zomerdag. En nadien op onze strandstoel neerploffen met onze al even zwoele en exotisch getinte X-Gin. De gin is gebaseerd op iets wat je niet meteen zou verwachten: cacaobonen. Toch hebben de ontwikkelaars er goed over nagedacht en is deze gin een echt festijn voor je smaakpapillen.

Zoet zonder te zondigen

In de gin proef je al je zoete zonden zonder schuldgevoel: een tint chocolade en een tint vanille. Geen caloriebom van formaat en toch die heerlijke smaak. Zo ben je ook meteen zeker dat je heel de zomer geniet en je er niet rouwig om moet zijn. Misschien daarmee dat ook de Maya’s, Azteken  en de Inca’s een drankje op basis van cacaobonen als godendrankje bestempelden. Als je dan toch ergens in wil bijten, kan je hem natuurlijk ook serveren met een heerlijk bolletje sorbet. Ga je liever voor een echte ‘kick’, dan kan je hem ook als heerlijk digestiefje drinken.

Uitpakken met deze gin

De elegante fles en het unieke verhaal achter de gin zijn natuurlijk ook iets waarmee je kan uitpakken bij je gasten. Wij zijn alvast van plan om hem deze zomer te serveren aan onze gasten want zo’n unieke gin konden we niet laten liggen.

Zin om jezelf en je vrienden te verrassen met deze unieke gin? Klik hier!

 • Serveertips

  1. Combineer met een lekkere Fever tree mediterranean tonic of Thomas Henry Indian Tonic of Schweppes Pink Pepper (50 ml Gin – 150ml Tonic)

  2. De gin is ook heerlijk als digestief

  3. Bewaar de fles in de diepvries, schenk uit in een dessertglaasje en serveer met een bolletje sorbet van frambozen en rasp van geroosterde cacao nibs , werk af met een muntblaadje.

 •  

  4. Voeg voor een extra touch één van onze favorieten bij deze gin:

  o Cacaonibs of met gedroogde vruchten (banaan, mango, framboos)
  o Cranberries
  o Nordic Lemon
  o Wilde peper uit Madagascar
  o Geroosterde Amandelstukjes
  o Geroosterde hazelnootstukjes
  o Vers fruit (aardbeien, framboos, mango, …