Bestintheworld.be

Nog steeds verliefd? Zeg het met Rostovskaja finift!

  • 11-2.jpg
  • 17.jpg
  • 34.jpg
  • 53.jpg
  • 39.jpg

Heb je het al gemerkt? In de winkelstraten hebben de slingers en ballen weer plaatsgemaakt voor een overdaad aan rode harten. Wil je je geliefde niet wéér de clichématige bos bloemen, een nieuw parfum of een romantisch etentje cadeau doen voor Valentijn? Betuig haar dan eens je liefde met een traditioneel finiftjuweel uit het Russische Rostov. Hieronder sommen we maar liefst 5 redenen op waarom je met zo’n handgeschilderd juweel van email gegarandeerd een goede beurt maakt op 14 februari.

1.      Achter elk finiftjuweel schuilt een stukje Russische geschiedenis

De eerste vermelding van Russisch finift – de term zou een verbastering zijn van het Griekse woord voor ‘chemie’ – dateert al uit 1175 na Christus. De techniek om een laagje gesmolten glas aan te brengen op metalen voorwerpen was oorspronkelijk afkomstig uit het Nabije Oosten en raakte in die periode dankzij de banden met Byzantium ook in Rusland ingeburgerd. De traditie om het email te beschilderen ontstond ten tijde van tsaar Peter de Grote aan het einde van de 17de eeuw. Een mooi verhaal om op te dissen telkens wanneer iemand aan je geliefde vraagt waar ze die mooie oorbellen vandaan heeft!

2.      Elk finiftjuweel is een stijlvol staaltje van traditioneel vakmanschap

De stad Rostov is tot op vandaag het centrum van de Russische finiftproductie. In de finiftateliers wordt elk juweel met de hand geëmailleerd en vervolgens met fijne penseeltjes beschilderd. Wil je met je eigen ogen zien met hoeveel liefde en vakmanschap een Russisch finiftjuweel wordt gemaakt? Bekijk het hier.

3.      Een finiftjuweel gaat langer dan een leven lang mee

Finiftjuwelen staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. De prachtige kleuren behouden tot wel drieduizend jaar hun frisheid. Je geliefde zal die mooie halsketting met bijpassende oorbellen dus tot op haar oude dag kunnen dragen. Als dat geen romantische gedachte is! En wedden dat na haar je dochter en kleindochter de juwelen zullen blijven dragen?

4.      Elk finiftjuweel is uniek en origineel

Elke vrouw pakt graag uit met een eigen stijl. Dat geen twee finiftjuwelen gelijk zijn, zal je geliefde dan ook graag horen. De Rostovse ambachtslieden maken er een erezaak van om elk juweel met hun eigen originele ontwerp te beschilderen.

5.      Een Rostovskaja finiftjuweel is betaalbaar

Een Rostovskajafiniftjuweel koop je bij ons al vanaf 35 euro. Je hebt dus zelfs nog budget over voor dat romantisch diner voor twee, als je het ons vraagt de ideale gelegenheid om je finiftjuweel te overhandigen. Bestel vandaag nog een handgemaakt Rostovskajafiniftjuweel en maak je geliefde dolgelukkig op Valentijn! Ennuh, dames, als we jullie een tip mogen geven: deel dit bericht massaal op social media en via mail. Manlief zal de hint zeker begrijpen.