Bestintheworld.be

Het verhaal achter de sjaal: Uryupinsk

  • uryupinsk-city.jpg
  • uryupinsk-goat.jpg
  • uryupinsk-sjaaaal.jpg

Een echt topproduct, die Uryupinsksjaal, maar wat is nu de achtergrond van dit donzige accessoire?

Over de Uryupinsk regio

Uryupinsk is een stad gelegen in één van de meest pittoreske hoekjes van Volvogrod, het zuidwesten van Rusland. Het landschap in de regio wordt gedomineerd door twee rivieren, de Don en de Wolga. Er heerst een extreem klimaat met weinig neerslag. In de zomer hebben de mensen het dus goed koud, maar in de zomer kunnen ze wel profiteren van tropische temperaturen.

Over de Uryupinskgeit

In Uryupinsk verdienen veel mensen de kost dankzij de geit. De geit wordt zelf zo op handen gedragen dat er in de stad een standbeeld werd ingehuldig om het voor hen exotische beest te eren. We begrijpen het volledig, want hun haar voelt ongebruikelijk zacht en fijn aan. De pogingen om de geiten te verplaatsen mislukten, want ze produceren hun zacht haar enkel in de delicate klimaatomstandigheden van de regio. Ze kunnen het thuisfront dus niet missen.

Over de Uryupinsk sjaal

Dankzij de zachte en fijne haren van de Uryupinskgeit is het mogelijk om weerbestendige sjaals te ontwerpen voor vrouwen. Door de jaren heen werd de sjaal alleen maar fluffier. De ideale sjaal dus om te dragen in ons regenachtige en vaak koude België.