Bestintheworld.be

Het verhaal achter de sjaal: Pavlovo Posad

 

Vraagt u zich soms af waar de kleurrijke sjaals vandaan komen die we zien op oude Russische schilderijen? Hier vind je alvast een antwoord en komt u meer te weten over de prachtige en warme Pavlovo Posad Sjaals.

Over de Pavlovo regio

Pavlovo is een centraal gelegen stadje in het Pavlovsky district in het westelijke gedeelte van Rusland. Het gebied wordt gekenmerkt door de bekende Volgarivier, die er zich doorheen slingert. Er zijn echter weinig natuurlijke grondstoffen te vinden, en dus zijn de inwoners voor hun inkomsten vooral aangewezen op de wol van hun geiten.  

Over de geit

Veel mensen uit de regio zijn sterk afhankelijk van de geit, maar de beesten zijn niet specifiek voor de regio. De geiten kunnen een witte, bruine, grijze of zwarte vacht hebben. De wol van de beste kwaliteit wordt van de nek en de kin van het dier gehaald, en daarna wordt de wol bewerkt en geverfd, meestal in felle kleuren. 

Over de Pavlovo Posadsjaal

De Pavlovo Posadsjaals zijn de meest kleurrijke sjaals uit het aanbod. Het verwondert je misschien niet, maar je vindt de sjaals terug op oude Russische schilderijen. Het was een gegeerd accessoire, vooral bij mensen van adel. Kortom, deze Russische sjaal is cultureel erfgoed, gemaakt van 100% wol van de beste kwaliteit, warm en heel fijn.

Indien verhinderd, graag een seintje.