Bestintheworld.be

Het verhaal achter de sjaal: Orenburg

  • orenburg-juit.jpg
  • orenburg-goat.jpg
  • orenburg-sjaal.jpg

Wat maakt de prachtige Orenburgsjaal zo zacht en stijlvol? Vind hier meer informatie over het thuisfront van deze unieke Orenburg Sjaals.

Over de Orenburg regio

Orenburg situeert zich in het zuiden van Rusland, ter hoogte van de uitlopers van het Oeralgebergte. De regio combineert het beste van Azië en Europa, die gescheiden zijn door de Oeralrivier. Orenburg kent een wisselend klimaat met een vochtige lente, een droge zomer en veel zonnige dagen.

Over de Orenburg geit

De wol van de Orenburg-geit heeft de fijnste vezel ter wereld, fijner zelfs dan die van de bekende angorageit. Jaren geleden is er ooit geprobeerd om te geiten naar Frankrijk te exporteren, maar onder andere door het klimaat was hun haargroei niet meer zo fijn. Oost-west, thuis best dus!   

Over de Orenburg sjaal

Het ambacht in de regio scheerde al snel hoge toppen en was vooral geliefd bij de tsaren. Maar door de Russische revolutie werd de opmars van de sjaal een halt toegeroepen. Zo’n zacht en warm authentiek handwerk kon echter niet verloren gaan, en vandaag de dag raakt de Orenburg Sjaal terug in!