Bestintheworld.be

Een interview met onze fotograaf Antonio Barros

Bij Best In The World hechten we veel belang aan kwaliteitsvolle en mooie foto’s, want alleen de allerbeste kiekjes zijn geschikt om topproducten zoals cashmere sjaals, zijden sjaals en onze andere Russische producten in de kijker te zetten. Maar daar heb je natuurlijk een getalenteerde fotograaf voor nodig. Een van hen is internationaal topfotograaf Antonio Barros, wiens foto’s je ook op onze website kan bewonderen. Zijn verhaal en zijn visie lees je hier…


 

antonio-barros.jpg

Zijn werk verscheen al in grote magazines zoals Vogue Brazilië, InStyle en nog vele andere. Ook werkte hij al voor merken zoals Louis Vuitton en Dior, en celebrity’s en modellen zoals Kate Moss en Diane Kruger stonden al voor zijn lens. Lees ons interview met de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Antonio Barros.

 

 

 

Mijlpalen: Verhuisde naar Parijs in 2006

Huidige locatie: Parijs

Kunt u ons even kort vertellen wie u bent en hoe u begonnen bent?
Ik heb een diploma marketing en droomde er altijd van om in de IT-sector aan de slag te gaan. Maar na even bij zo'n IT-bedrijf te werken, besloot ik toch iets anders te gaan doen. Ik werkte ook even als boeker bij een modellenbureau in Brazilië, en toen besliste ik fotograaf te worden. Ik leerde mezelf de basis van fotografie aan en verhuisde naar Parijs.

 

"Erkend worden voor je werk en aangeprezen worden bij anderen, is het hoogste wat je kan bereiken."

 

Wat is uw grootste professionele succes tot nu toe?
Ik ben mijn klanten, collega's en vrienden die mij opdrachten hebben bezorgd erg dankbaar. Erkend worden voor je werk en aangeprezen worden bij anderen, is het hoogste wat je kan bereiken. Je kan mijn werk bewonderen bij Vogue Brazilië, InStyle, Getty Images, WireImage... Ik werkte ook al voor Fendi, Louis Vuitton, Dior, Wella, IFF, O Boticario, Vogue Thailand, Glamour Rusland en nog veel andere merken.

kasjmier-sjaal.jpg

Hoe zou u uw fotografiestijl omschrijven?
Ik geloof dat ervaring mijn stijl alleen maar verbetert. Momenteel wil ik vooral dat mijn werk er leuk en sexy uitziet.

Welke camera en lenzen gebruikt u?
Ik gebruik een Canon 1D mkIV en verschillende lenzen. 50 mm, 24-70 mm, 70-200 mm, 100-400 mm, 100 mm… maar mijn favoriete camera is toch de Polaroid Spectra!

Als u een van uw foto’s zou moeten kiezen, welke was dan uw favoriet?
Ik kan er niet gewoon eentje kiezen. Ik heb zoveel fantastische shoots mogen doen met zo veel bijzondere mensen op zoveel verschillende plaatsen. Ik hou wel van mijn Polariods van Diane Kruger, Lou Douillon, Jessica Alba... Maar ik hou ook van de foto's die ik nam van mijn vrouw of van Helena Bordon of Aimee Song...

U bent ook catwalkfotograaf. Welke modeshows heeft u al gedaan en wat is het meest opwindende aan de catwalk fotograferen?
Ik ben twaalf jaar geleden begonnen met modeshows te fotograferen. Ik ben al overal geweest, bij Chanel, Dior, Lanvin, Balenciaga, Givenchy, Marc Jacobs, Giorgio Armani, Fendi, Prada, Gucci, Versace, Victoria’s Secret, Alexander McQueen, Valentino, Burberry, Alexander Wang, Calvin Klein, Ralph Lauren, Victoria Beckham… Het klinkt misschien saai, maar mijn favoriete moment bij modeshows is wanneer de lichten uitgaan en de show erop zit. Voor en tijdens zo'n show is er altijd veel stress, en wanneer het eindelijk gedaan is en ik mijn foto's bekijk, dan pas voel ik me echt opgetogen over de show die ik net gezien heb.  

bitw-parijs-7.jpg

Wie is het leukste model of de leukste celebrity waarmee u al heeft samengewerkt?
Helena Bordon is een Braziliaanse It-girl en blogster. Ze is heel relaxed en makkelijk in de omgang. Het was echt een plezier om met haar te werken. Maar over het algemeen waren alle modellen en celebrity’s waarmee ik tot nu toe al werkte echt geweldig.

Hoe ziet uw droomshoot eruit? Wie of wat zou je model zijn en waar zou de shoot plaatsvinden?
Mijn droomshoot? Ergens op het strand op de Malediven of de Dominicaanse Republiek. Ik zou heel graag eens een bikinicampagne vastleggen.

Wat doet u wanneer u niet achter de camera staat? Heeft u nog andere passies?
Net als iedereen hou ik van reizen en van naar de film gaan, maar ik speel ook wel graag videogames.

Is er iets belangrijks dat uw potentiële klanten over u moeten weten?
Mijn toekomstige klanten moeten weten dat ik het geweldig vind als mijn klant me opbelt om te zeggen dat hij of zij de foto's prachtig vond en dat de opdracht erop zit en klaar is om gepubliceerd te worden.

 

"Ik vind het geweldig als een klant me achteraf opbelt om te zeggen dat hij of zij de foto's prachtig vond!"

 

Speelden sociale media een grote rol in uw carrière?
Sociale media zijn erg belangrijk voor mij. De voorbije maanden versierde ik al een paar opdrachten dankzij contacten op sociale media. Ook gebruik ik Instagram wanneer ik modellen zoek. Ik bekijk graag even hun profiel voor ik een definitieve beslissing neem.

Wat staat er binnenkort nog op uw programma?
Ik heb net een videoclip van een Franse indierockband uitgebracht. Ik hoop later nog meer videoclips te maken.

Waar kunnen we u volgen?
Jullie kunnen me volgen op Instagram: @antoniobarrosfr of op Facebook: antoniobarrosfr

Bron

  • russische-sjaal.jpg
  • handgeborduurde-sjaal.jpg
  • bitw-parijs-10.jpg