Bestintheworld.be

Bedankt, Merelbeke... en hier is het recept voor de gevulde aubergines op Kaukasische wijze

20151208184141-1.jpg

De tweede editie van de Pop Up Verkoop van onze Russische sjaals, kasjmiersjaals, Finift Juwelen en Wit-Russisch linnen was weerom een succes. Omdat we deze keer openden van 10 tot 20 uur, was er wat meer spreiding in de bezoekers, en konden we voor iedereen ruim de tijd nemen om meer te vertellen over de herkomst van onze producten, hoe en door wie ze gemaakt worden, weetjes meegeven over de kwaliteit van de vezel van de Orenburggeit (de fijnste vezel ter wereld).

Dat deden we bij een Georgisch wijntje en een selectie aan typisch Kaukasisch en Russisch hapjes. Een van de smaakbommetjes zijn onze gevulde aubergines. En omdat u in Merelbeke zo'n fijn publiek was, welaan dan, geven we u het recept mee om het thuis ook eens te proberen:  

Recept gevulde aubergines (op Kaukasische wijze) 

Ingrediënten: 

  • 2 aubergines 
  • 1/2 bos peterselie 
  • zonnebloemolie  
  • 3-4 teentjes knoflook  
  • 100 gram walnoten  
  • 2 tomaat  
  • 3-4 eetlepels mayonaise  
  • zout naar smaak 


Bereiding:  

De aubergines: 
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in dikke sneden van ongeveer 4-5 mm.  Bak in hete olie aan beide zijden goudbruin. Giet exta olie in de pan zo nodig. Elk gebakken stukje van aubergine laat je even op keukenpapier liggen om de overtollige olie te verwijderen.

De vulling:
Was de helft van het bos peterselie en hak deze fijn. 3-4 teentjes knoflook schillen en fijn raspen. Hak walnoten fijn. Doe de peterselie, knoflook en walnoten in een diepe kom en voeg 3-4 eetlepels mayonaise toe. Voeg zout toe naar smaak en meng goed.

Afwerking: 
Snij de tomaten in zeer dunne plakjes. Smeer het mengsel op de aubergine en leg er nog een een stukje tomaat op. Rol de aubergines op en laat ze even rusten op een schaal. Het hapje kan je perfect koud eten. Smakelijk!